H

Harzen-tur 2007

Se fotos fra turen klik her
 
Den første dag efter en god og tiltrængt nattesøvn kørte vi til nabobyen Goslar. Bussen blev parkeret ca. 10 minutters gang fra bymidten, således at ikke-traverne let kunne gå derind. Vandrene kunne i stedet herfra påbegynde turen til Granestausee, en tur på ca. 9 km. De der ønskede det, havde mulighed for at gå hele turen rundt om søen (dvs. plus 15 km), og det var der mange, der valgte. Flot klaret, for det satte i med et mægtigt regnvejr. Der blev herefter en alt for kort tid til at opleve Goslar.
 
Næste dag kørte vi i bussen til Bad Grund. Her besøgte vi en drypstenshule. Efterfølgende kørte vi til byen Hahnenklee, hvor vi efter at have besigtiget stavkirken holdt frokostpause. På hjemturen gjorde vi et kort ophold ved et udsigtspunkt, hvorfra vi kunne se over til morgendagens mål.
 
Efter middagen denne aften havde vi kegleaften på hotellet, og det havde vi megen morskab ud af.
 
Så forestod turens store prøvelse. Vi skulle bestige Brocken (Bloksbjerget på 1.141 meter). Der var 8 km op til byen Schierke, og der var 8 km ned igen. De der havde energi og lyst til at klare denne tur, kunne tage med et tog, der kørte til toppen og ned igen. Alle kom godt hjem efter dagens tur.
 
Vores tur på femtedagen startede fra vort hotel. Vi tog med liften op og gik en lille tur på toppen. Herfra var der mulighed for at gå ned til byen igen, eller igen at tage svævebanen ned. Eftermiddagen var herefter fri til at forrette de sidste indkøb eller kikke på vores yndige by.
 
Denne aften have vi afslutnings-/festaften på hotellet. Der var fortræffelig musik dygtigt styret af en lokal discjockey. Der blev danset og sunget, og stemningen var høj. Det var en god afslutning på en fantastisk ferie til Harzen 2007.
 
Næste/sidste dag i Hartzen startede vi formiddagen med en bustur til den spændende by Wernigerode, hvor vi travede eller kørte op til byens borg, hvorfra vi havde en helt fantastisk udsigt ned over byen.
 
Vort ophold i Goslar var nærmest regnet væk den første dag, så Jørn gav os i dag en eftermiddag i godt vejr til byen igen. Det var ikke med i programmet, men tak fo turen, som alle vist havde fornøjelse af.
 
Så var vi desværre allerede kommet frem til hjemrejsedagen. Vi startede turen efter pakning af bussen og morgenmad allerede kl. 8.30. Undervejs fik vi som en kærkommen overraskelse mulighed for at deltage i den arrangerede Dannevirkemarch. De deltagende heri 5 km, som tiden tillod, og de hjembragte en præmie som det største deltagende hold. Efter denne travetur havde Anni og Jørn arrangeret flot ta´selvbord som sædvanligt, inden vi fortsatte nordpå. Ved grænsen havde vi et kort ophold til indkøb.
 
Efter afsked med rejsevenner op gennem Jylland var vi helt fremme i Hadsund først på aftenen.
 
Jeg siger tak til jer alle for et godt fællesskab på turen, tak til Anni og Jørn for jeres fantastiske servicering på hele turen. Jeg håber, at vi alle mødes igen på en kommende tur.
 
Hadsund Fodslaw  | hadsundfodslaw@gmail.com